Nokialta puuttuu mahdollisuus toteuttaa katutaidetta laillisesti. Tähän tarkoitukseen sopii graffitiseinä, johon kuka vain voi käydä maalaamassa.

Graffitiseiniä löytyy useilta paikkakunnilta. Tampereen katutaidekartta esittelee alueen julkisissa tiloissa olevat luvalliset maalaukset ja maalauspaikat. Merkintöjä on sekä Tampereelta että lähiseudulta. Nokialla on vahva graffitikulttuuri, mutta kartalla ei ole Nokialta yhtään kohdetta, sillä meillä ei ole luvallisia teoksia tai maalauspaikkoja.

Graffitiseinä voidaan toteuttaa edullisesti esimerkiksi vanerista. Sen yhteyteen on hyvä lisätä myös roska-astia tyhjille maalipurkeille. Mahdollisia paikkoja seinälle voisi olla Nokian keskustan alueen puistot. Seinän voisi sijoittaa esimerkiksi Penttilänpuiston skeittiparkin yhteyteen. Graffitiseinä tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden ilmaista itseään katutaiteen kautta, sekä mahdollistaa myös erilaisten graffitityöpajojen järjestämisen.

Graffitiseinä tukee kaupungin strategian Hyvinvoiva ja osallistuva nokialainen -painopistettä tarjoamalla matalan kynnyksen mahdollisuuden harrastamiseen ja itseilmaisuun. Seinä tuo myös väriä katukuvaan.

Minna Kallioharju